بازدید سایت خود را میلیونی کنید

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

» یک وبلاگ خوب با یک طراحی بهتر

چگونه یک وبلاگ خوب بسازیم


همه ما با اهداف متفاوتی یک وبلاگ می‌سازیم. برخی از ما برای انتشار خاطرات و روزمرگی‌ها، برخی برای انتشار محتوای آموزشی و برخی هم برای نقد و ارائه دید خودشون در رابطه با اتفاقاتی که در هر زمینه در دنیای پیرامون ما رخ می‌دهد. به هر حال هر هدفی داشته باشید مهم‌ترین مسئله اینه که رضایت کاربر و بازدیدکننده نهایی از وبلاگ خودتون را در اولویت قرار دهید. اما باید به این مسئله هم توجه داشته باشید که وبلاگنویسی هم مثل هر شغل دیگه‌ای دارای مشکلاتی هست که در نوشته مشکلات پیش روی یک وبلاگ نویس به این موضوع پرداختم.


اما بیشتر کاربران هستند که خیلی از مسائل را در وبلاگ خودشون رعایت نمی‌کنند. این مسائل میتونه در محتوای مطالب، جنبه ظاهری و بصری وبلاگ و بخش‌های مختلف باشد. که در این مقاله قصد دارم به همین مسائل که باعث تحت الشعاع قرار دادن وبلاگ شما خواهد شد بپردازم.

سرعت وبلاگ خود را بالا ببرید


داشتن سرعت بالا در لود و بارگذاری یک وبسایت اصلی‌ترین و مهمترین ویژگی یک وبلاگ خوب است. این سرعت صرفا محدود به کاربران سایت نیست و در راس اون برای موتورهای جستجو از اهمیت خیلی بالایی برخوردار است. خود همین مسئله داشتن سرعت بالا در وبسایت به عوامل و شرایط مختلفی از جمله استفاده از قالب و افزونه‌های بهینه، استفاده از کش سایت، استفاده از فایل‌ها در حجم استاندارد، استفاده از هاست مناسب و… خواهد بود. که پرداختن به این مسئله خود دنیایی دارد که با کلیک روی دکمه زیر می‌تونید مقاله افزایش سرعت سایت را مطالعه کنید.


سرعت لود سایت خود را منفجر کنید!


یکی دیگر از ویژگی‌های وبلاگ خوب این است که همیشه در دسترس باشد. منظور از دسترسی در اینجا در دسترس بودن سایت چه برای موتورهای جستجو و چه برای کاربران است. برای اینکه به صورت لحظه‌ای چک کنید که آیا هاست شما در دسترس است یا خیر می‌توانید از آموزش مانیتورینگ سایت به صورت لحظه‌ای استفاده کنید.


چگونه یک وبلاگ خوب بسازیم | ویژگی وبلاگ خوب چیست؟

با کاربر دوست باشید


یکی دیگر از ویژگی‌های یک وبلاگ خوب اینه که با کاربران خودتون صمیمی باشید. در نظر داشته باشید کسانی که مطالب منتشر شده در وبلاگ شما را مطالعه می‌کنند اکثرا شناختی از شما ندارند و از طرفی دیگه از طریق موتورهای جستجو و لینک دادن در صفحات و شبکه‌های اجتماعی به سایت شما رسیده‌اند. پس تنها راهی که کاربر قادر به ایجاد ارتباط صمیمی با شما خواهد بود از طریق خود محتوای نوشته است.


سعی کنید از نوشتن به صورت خیلی رسمی در محتوای خودتون دوری کنید و حد اعتدال را هم برای نگارش محتوا در حالت عامیانه رعایت کنید تا در چیزی بین دو حالت رسمی و عامیانه قرار داشته باشد. قبل از اینکه محتوای خودتون را منتشر کنید، حتما یک بار به عنوان کاربر از ابتدا تا انتهای مطلب را مطالعه کنید و ببینید چه تغییراتی لازم دارید تا نوشته صمیمی‌تری داشته باشید.


چگونه یک وبلاگ خوب بسازیم | ویژگی وبلاگ خوب چیست؟

از طراحی زیبا و کاربرپسند استفاده کنید


همین چند روز پیش در حال مطالعه خاطره یکی از دوستان در رابطه با تاثیری که یک کسب و کار آنلاین در مقایسه با یک کسب و کار سنتی دارد را بودم. در این خاطره به مقایسه دو باب مغازه پرداخته شده بود.


یک مغازه درست در بخش ورودی پاساژ قرار داشت که پله برقی برای رفتن افراد به طبقات بالا نیز درست روبروی این مغازه بود، اما در مقابل مغازه دیگر در کنج پاساژ قرار داشت و درب مغازه هم به گونه‌ای نبود که از دور بتوان اصلا مغازه را دید. اما تفاوتی که در این مغازه وجود داشت این بود که به دکوراسیون آن پرداخته شده بود و فروشنده نیز به دلیل تجربه بالایی که داشت، به صورت خیلی صمیمی و خاص ابتدا با مشتری خود ارتباط میگرفت و سپس با پیشنهاد دادن به مشتری سعی میکرد تا به عنوان یک مشاوره خرید بهترین محصول را به وی معرفی کند.


   فکر می‌کنم رنگ سرمه‌ای برای شما مناسب باشد، این یکی را هم امتحان کنید از جنس‌هایی است که به تازگی تولید شده و می‌توانید از تخفیف مناسبی هم برای آن استفاده کنید…


همین موضوع باعث شده بود تا مغازه ای که اصلا به چشم نمی‌آمد در مقایسه با آن باب مغازه‌ای که در دید بود و از دکوراسیون و تجربه کافی فروشنده برای فروش محصول بی نصیب بود فروش بهتر و بیشتری داشته باشد.


پس می‌بینید که یک وبلاگ نیز برای اینکه به دید بازدیدکننده خوب بیاید نیاز به داشتن ظاهر خوب(دکوراسیون همان مغازه) و استفاده از لحن صمیمی برای انتشار محتوا(داشتن تجربه و تخصص فروشنده در ارتباط با مشتری) است. پس سعی کنید از یک قالب مناسب و درخور شخصیت وبلاگ خود استفاده کنید.

از سایز متن استاندارد استفاده کنید


وقتی محتوای خودتون را منتشر می‌کنید سعی کنید از یک اندازه استاندارد و ایده‌آل برای اندازه فونت استفاده کنید. استفاده از فونت با اندازه بزرگ باعث زشتی صفحه می‌شود و به همین میزان استفاده از فونت با اندازه کوچک هم باعث سردرگمی کاربر خواهد شد.


در زبان فارسی معمولا استانداری که برای اندازه فونت وجود دارد بین 12 تا 16 پیکسل می‌باشد. البته این اندازه در زیر عناوین یا همان Heading ها متفاوت خواهد بود. البته میزان فاصله بین حروف و کنتراستی که برای متن وجود داره را هم نباید نادیده بگیرید.

پاراگراف‌ها را طولانی نکنید


فکر کنید در حال مطالعه یک کتاب الکترونیکی هستید، مشکل عمده‌ای که همه ما با این نوع کتاب‌ها داریم این است که به دلیل طولانی بودن پاراگراف‌ها و خواندن در صفحه مانیتور سیستم کامپیوتری یا صفحه موبایل بعد از مدتی مدام خطوط را گم می‌کنیم.


به همین دلیل لازمه تا یک مطالعه بر روی تاثیر تایپوگرافی متن داشته باشید و از اندازه استاندارد در پاراگراف‌ها استفاده کنید. از اونجایی که بیشتر ما از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می‌کنیم با نصب افزونه سئو وردپرس حتما در بخش تحلیل و بررسی محتوا با پیشنهادات زیر مواجه شدید:


   25% از جمله حاوی بیش از 20 کلمات است، این خیلی خوب است.

   متن شامل N کلمه می‌باشد. این مقدار بیشتر یا برابر حداقل پیشنهادی 300 کلمه می باشد.


تا به امروز بعد از چندین سال تجربه نویسندگی و تولید محتوا چیزی که من از تعداد استاندارد کلمات برای یک پاراگرافت به دست آوردم، حداکثر استفاده از همین 300 کلمه یک اندازه استاندارد خواهد بود. اما در مقابل برخی کاربران بودند که همین مقدار هم به نظرشون برای یک پاراگراف زیاد بود. پس سعی کنید همیشه جملات و اندازه هر پاراگراف را تا جای ممکن کوتاه کنید و خلاصه نویسی داشته باشید.


چگونه یک وبلاگ خوب بسازیم | ویژگی وبلاگ خوب چیست؟

از نمایش محتوای اجباری دوری کنید


نمی‌دانم این خواسته ما که فقط در تلاش هستیم محتوای اجباری را به کاربر تحمیل کنیم چی زمانی خواهد رسید تا از آن سیراب شویم. حتما برای شما هم پیش آمده وقتی به سایت‌هایی مراجعه می‌کنید انواع و اقسام پاپ آپ، پنجره‌های بازشو، تبلیغات زیاد در گوشه و کنار سایت و… به طور کامل شما را از موضوع خارج می‌کند.


   با دیدن این همه محتوای اجباری اصلا یادم رفت به دنبال چه چیزی بودم که سر از این وبلاگ در آوردم…


این را به خاطر داشته باشید همانطور که شما قبل از شروع به وبلاگ نویسی دوست نداشتید وقتی وارد سایتی می‌شوید با انواع و اقسام پنجره‌های پاپ آپ و محتوای اجباری پذیرایی شوید، حال که صاحب یک وبلاگ شده‌اید و حرفی برای گفتن دارید، کاربران نیز همان احساس را خواهند داشت.

اسکرول بی نهایت را کنار بگذارید


یکی از مشکلاتی که برای لود صفحات وجود داره استفاده از اسکرول بی نهایت خواهد بود. اگر دوست ندارید از صفحه بندی استفاده کنید و اسکرول را به آن ترجیح میدهید، آن را از حالت اسکرول بی نهایت خارج کنید. یعنی به جای اینکه کاربر با اسکرول کردن مدام با محتوای جدید مواجه شود، یک دکمه Load More یا همان بارگزاری بیشتر را قرار دهید تا به انتخاب خود این کار را انجام دهد.


برخی کاربران به دنبال دیدن جزییات فوتر هستند که با این کار اصلا توان دیدن فوتر را از انها خواهید گرفت. حال که اسکرول بی نهایت را استفاده کرده‌اید و کاربر رفته رفته به قعر سایت شما فرو می‌رود استفاده از دکمه بازگشت به بالا هم می تواند تجربه لذت بخشی برای وی داشته باشد تا به‌سان یک موشک از جای برخیزد و به ابتدای صفحه انتقال یابد.

از تصاویر و فایل‌های چندرسانه‌ای غافل نشوید


نمی‌دانم با اصل پارتو آشنایی دارید یا نه، همان نسبت 20 درصد به 80 درصد که در بسیاری از قوانین طبیعی و غیرطبیعی به واقعیت رسیده است.این قانون با نام‌های دیگری مثل قانون افراد اندک اساسی و اصل تُنُکی فاکتور هم شناخته میشه و به اعتقاد این قانون گفته میشه که 80 درصد اتفاقاتی که در یک حوزه رخ می‌دهند از 20 درصد دلایل به وجود خواهند آمد. حالا این قانون چه ربطی به موضوع ما داره؟!


بر اساس آماری که صورت گرفته با گسترش و تمرکز روی تولید محتوای استاندارد و بهینه استفاده از انواع فایل‌های چند رسانه‌ای مثل تصاویر، ویديوها، پادکست، اینفوگرافیک و… به مرور رو به افزایش و استقبال بیشتر کاربران است. بنابراین ای اعتقاد وجود داره که 80 درصد از کاربران تمایل به این دارند تا صفحات را به صورت چشمی اسکن کنند و محتوا را از ان برداشت کنند. بنابراین اگر در ابتدا با دیدن تصاویر و فایل‌های چند رسانه‌ای که در نوشته وجود داره رضایتی حاصل شد، ترغیب به خواندن محتوا می‌کنند، اما در غیر اینصورت صفحه را ترک خواهند کرد.

از فرمت‌های مختلف متنی استفاده کنید


استفاده از فرمت های متنی با رنگ و لعاب گوناگون هم میتونه تا محتوا را از حالت یکنواختی خارج کرده و تجربه لذت بخش را برای کاربر ایجاد کند. به عنوان نمونه استفاده از نقل قول، استفاده از باکس‌های رنگی برای نمایش متن‌هایی که جنبه خبری، هشدار، تایید و… دارند میتونه مطلب شما را از یک نواختی خارج کرده و جذاب‌تر جلوه دهد.


چگونه یک وبلاگ خوب بسازیم | ویژگی وبلاگ خوب چیست؟

از نمودارها و آمار و ارقام استفاده کنید


دادن اطلاعات درست به کاربران در ایجاد حس اعتماد کاربران نقشی اساسی دارد. وقتی در حال نقد و بررسی هستید و آمار و ارقام گوناگونی را به نمایش می‌گذارید سعی کنید از انواع نمودارهای دایره‌ای، ستونی، لینک دادن به منابع همچون ویکی پدیا و… این حس اعتماد را که به استناد از امار ایجاد می‌کنید قوت بخشید. و در آخر اینکه:


   برای کاربر وقت بگذارید، چرا که همین ارزش گذاشتن باعث پیشرفت خواهد شد…

فرم ارسال نظر


مطالب پیشنهادی از سراسر وب


  ساخت وبلاگ   |   روانشناس ایرانی در لندن   |   دستگاه آب قلیایی دکتر مومنی  


آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین مطالب مجله


رپورتاژ آگهی ثبت کن و دیده شو !! رپورتاژ آگهی ثبت کن و دیده شو !! مشاهده