» نکاتی در نظافت خانه برای افراد مبتلا به آلرژی

نکاتی در نظافت خانه برای افراد مبتلا به آلرژی

نکاتی در نظافت خانه برای افراد مبتلا به آلرژی

اگر شما یا یکی از اعضای خانواده تان به آلرژی مبتلاست با نظافت صحیح می توانید آلرژن های خانه را از بین ببرید. به هر ماده ای که به واکنش آلرژیک دچار شود آلرژن می گویند. 

نظافت منزل از جمله خدماتی می باشد که توسط برخی از شرکت ها و موسسه ها به مشتریان داده می شود. البته چون امروزه با پیشرفت تکنولوژی روبرو شده ایم و بسیاری از سفارش ها و خدمات را می توانیم آنلاین ثبت و دریافت کنیم میتوان برای گرفتن قیمت نظافت منزل نیز از بازارهای آنلاینی مثل سنجاق استفاده کرد.


اگر شما به هر دلیلی فرصت نمی کنید که خودتان کارهای نظافتی منزل یا محل کارتان را انجام بدهید کافیست که به وب سایت یا اپلیکیشن سنجاق مراجعه کرده و سپس سفارش نظافت منزل خود را ثبت کنید و از هزینه نیروهای خدماتی در شرکت نظافتی مطلع شوید. برای ثبت سفارش نظافت منزل کافی است به چند سوال ساده پاسخ دهید.


نظافت هفتگی خانه بخش مهمی از برنامه پیشگیری از آلرژی است. حتی خود نظافت اگر درست انجام نشود می تواند گرد و خاک و آلرژن ها را افزایش دهد. اگر چندین هفته نظافت را کنار گذاشته اید حالا وقت آن است که ماسک بپوشید و شروع به کار کنید. ابزار و محصولات مناسب می تواند آلرژن ها را دور کرده و قرارگیری در معرض مواد شیمیایی را کاهش دهد.


بهترین ابزار نظافت برای کاهش آلرژن ها

  • جاروبرقی: اگر جاروبرقی با فیلتر مخصوص جمع آوری ذرات ریز ندارید، از کیسه دولایه استفاده کنید تا ذرات تا حد مکان جمع شوند. در جاروبرقی های بدون کیسه کلاهک آن را تمیز کرده و بشویید. 
  • جاروبرقی ضدعفونی کننده آلرژن پارچه: این جاروبرقی ها اشعه فرابنفش دارند که باکتری ها را از بین برده و سیستم فیلتر دوگانه آن 99.9% آلاینده های پارچه را از بین می برد. 
  • دستمال و تی های قابل شستشوی میکروفایبر: دستمال های میکروفایبر بهتر از دستمال کاغذی یا پارچه کتان گرد و خاک را جذب می کنند. تی های با سری جدا خریداری کنید که سری آن قابل شستشو در ماشین لباسشویی باشد. تی ها و دستمال ها را خشک کنید تا گرد و خاک را جذب نکنند. 
  • دستمال های پاک کننده یک بار مصرف: این دستمال ها گرد و خاک را جذب کرده و سطح را تمیز می کنند. به همین دلیل بعد از استفاده باید آنها را دور بیندازید. 
  • ماسک و دستکش محافظت کننده: از ماسک و دستکش های یکبار مصرف یا قابل شستشو استفاده کنید. به جای دستکش لاتکس از دستکش نخی استفاده کنید تا پوست را ملتهب نکنند. 
  • محصولات شستشوی لباس: از محصولات بدون بو استفاده کنید چون مواد معطر پوست را ملتهب می کنند. 


بهترین محصولات شوینده برای کاهش آلرژی

متاسفانه بیشتر محصولات شوینده محرک بوده و علایم آلرژی ایجاد می کنند. بنابراین محصولاتی با کمترین مواد شیمیایی را انتخاب کنید. ترکیباتی که باید از آنها دوری کنید عبارتند از:

  • آمونیاک
  • دی-لیمونن
  • فرمالدهید
  • سدیم هیپوکلریت
  • سدیم لوریل سولفات

این مواد شیمیایی به شدت حساسیت زا هستند. بنابراین پیش از استفاده برچسب را خوب بخوانید. در صورت امکان از شوینده های غیر معطر و مواد طبیعی مانند سرکه سفید، جوش شیرین و آب لیمو استفاده کنید. 


1. کاهش آلرژن در کل خانه

شش نکته برای کاهش آلرژن خانه عبارتند از: 

  1. دمای خانه و رطوبت را کنترل کنید. کپک ها گرما و رطوبت را دوست دارند. برای دوری از آنها دما را بین 68 تا 72 درجه فارنهایت (20 تا 22 درجه سانتی گراد) و رطوبت را تا حداکثر 50 درصد نگه دارید. 
  2. در سیستم های گرمایشی و خنک کننده از فیلتر مخصوص ذرات ریز استفاده کنید. فیلترها را هر ماه عوض کرده یا تمیز کنید. 
  3. حشرات و موش ها را کنترل کنید. برای پاکسازی آنها تله گذاشته یا از متخصص ها کمک بگیرید. 
  4. گرد و خاک خانه را تمیز کنید. 
  5. اجازه ندهید دود خانه را پر کند. 
  6. تا حد امکان حیوانات را دور نگه دارید. حیوانات خانگی را حداقل هفته ای یک بار حمام کرده و ملافه شان را هر هفته بشویید. 


2. اتاق خواب

از آنجایی که ساعات زیادی را در اتاق خواب می گذرانیم حتما آنجا پر از گرد و خاک است و باید هر هفته تمیز شود. تمیز کاری را از ملافه، تشک، بالش و پتو شروع کنید که باید حداقل هفته ای یک بار در آب داغ شسته شوند. اگر به آلرژی دچار هستید هرگز آنها را بیرون آویزان نکنید تا خشک شوند. وگرنه آلاینده ها روی آن می نشینند. ملافه و روبالشی قابل شستشو خریداری کنید تا بتوانید به طور مرتب آنها را بشویید. 

هر هفته کل اتاق خواب را تمیز کنید. پنکه و چراغ ها، پرده و نورگیر، مبلمان و تخت و همه چیز را گردگیری و جاروبرقی کنید. برای کاهش آلرژن ها موکت و فرش را برداشته و جای آن کفپوش بزنید و قالیچه های کوچک پهن کنید. 

گرچه حیوانات را دوست داریم اما بهتر است توی اتاق خواب و روی تخت نیایند. درهای کمد را بسته نگه دارید تا آلرژن ها روی لباس نشینند. لوازم استفاده نشده را توی پلاستیک بپیچید تا گرد و خاک روی آن نشیند.


3. حمام

خطرناک ترین آلرژن های حمام کپک ها هستند که با وایتکس، هیدروژن پراکسید یا شوینده مخصوص کپک می توانید آنها را از بین ببرید. برچسب آنها را خوب مطالعه کرده و هرگز مواد شیمیایی را باهم مخلوط نکنید. 

برای از بین بردن کپک ها سه پیمانه آب را با یک پیمانه وایتکس مخلوط کنید. دستکش پوشیده و در و پنجره را باز کنید. برای تمیز کردن گوشه ها از دستمال کاغذی آغشته با محلول آب و وایتکس استفاده کنید تا کپک های آن تمیز شوند. بگذارید دستمال کاغذی ده تا 15 دقیقه روی کپک بماند و بعد آن را تمیز کنید. 

برای پیشگیری از رشد کپک ها حین حمام کردن فن را روشن کنید. پس از هربار حمام اطراف را تمیز کرده و خشک کنید. وان، سر دوش، سینک و شیرآلات را بررسی کنید تا مطمئن شوید چکه نمی کنند. همیشه حوله ها را آویزان کنید تا خشک شوند. قالیچه، زیرانداز و پرده حمام را مرتب بشویید تا کپک روی آنها رشد نکند. 


4. نشیمن

در اینجا هم مثل اتاق خواب از بالاترین نقطه گردگیری را شروع کنید تا آلرژن ها توسط جاروبرقی یا تی تمیز شوند. پنکه سقفی و چراغ ها را گردگیری کرده و پرده و نورگیر را با جاروبرقی تمیز کنید. چارچوب پنجره و قسمت های دیگر را هم تمیز کنید. تمیز کردن خاکستر شومینه را هم فراموش نکنید. 

مبلمان چوبی را هم گردگیری کرده و جاروبرقی بکشید. سرانجام فرش را جاروبرقی کرده و کف را تی بکشید. قالیچه ها را بشویید. نشیمن را باید حداقل هر هفته تمیز کنید و فرش را هر روز جاروبرقی کنید تا آلرژن ها را بگیرید. اگر گیاه خانگی دارید خاک را با سنگ و مرمر تزئینی پر کنید تا کپک روی خاک پر نشود. گل های مصنوعی را هر هفته گردگیری کنید و هرازگاهی بشویید تا گرد و خاک آن تمیز شود. به جای استفاده از خوشبوکننده های شیمیایی با پوست مرکبات یا ادویه هایی مانند دارچین و جوز هندی هوا را تمیز کنید. 

5. آشپزخانه

آشپزخانه مرکز کپک و حشرات است. برای پیشگیری از رشد کپک ها فن را روشن کنید تا رطوبت کاهش یابد. سینک، یخچال و فریزر را بررسی کنید تا چکه نکرده باشد و در صورت نیاز تعمیر کنید. هر هفته یخچال را تمیز کرده و غذاهای تاریخ گذشته را دور بیندازید. واشر در و طبقات را تمیز کرده و رطوبت را پاک کنید. کف را تی کشیده و قالیچه ها را بشویید. 

پیشخوان و سینک را هر روز تمیز کنید. ظرف ها را بعد از غذا بشویید یا توی ماشین ظرفشویی بگذارید. مواد غذایی را توی ظرف های دربسته گذاشته و سطل زباله را خالی کنید تا سوسک و حشرات توی آن جمع نشوند. حداقل چهار سال یک بار کابینت و کشوها را تمیز کنید.


6. ورودی و زیرپله

بهترین راه برای کاهش آلرژن ها پیشگیری از ورود آنها به خانه است. حداقل هر هفته خانه را تمیز کنید. از اعضای خانواده بخواهید پیش از ورود کفش های خود را دراورند. لباس ها را در ورودی خانه آویزان کنید تا گرد و خاک وارد نشوند. مرقب باشید ماشین ظرفشویی چکه نکند و کپک ایجاد نشود. پس از هربار استفاده فیلتر را تمیز کنید و سبد را خالی کنید. مطمئن شوید خشک کن تمیز است و خوب کار می کند. هرگز رطوبت لباس ها را به خانه نیاورید. 

زیر پله و انباری ممکن است نمدار و گرد و خاکی شوند. این قسمت ها را با پلاستیک بپوشانید تا گرد و خاک به خانه وارد نشود. در صورت وجود نم، با رطوبت گیر رطوبت هوا را بگیرید. پنجره ها را فورا تعمیر کنید. به جای پوشاندن کل خانه با فرش کفپوش نصب کنید.


فرم ارسال نظر