» زمان مناسب کاشت نهال هلو

پس از انتخاب و خرید نهال هلو سالم و شناسنامه دار، دومین دغدغهی باغداران در هنگام احداث باغات هلو این است که چگونه میتوان بهترین و مناسبترین زمان را برای کاشت نهال هلو انتخاب کرد که بازدهی سریع و مطلوبی را داشته باشیم؟ در این امر مهم و خطیر از چه کسانی میتوان مشورت گرفت تا به درستی شما را راهنمایی کنند و شما را در این مسیر مهم هدایت کنند؟
در این مقاله قصد داریم ضمن معرفی جامع برترین نهالستان منتخب جهاد کشاورزی، در خصوص بهترین و سازگارترین فصل کاشت نهال هلو نیز شما باغداران عزیز را راهنمایی کنیم.
احتمالا این سوال برایتان ایجاد میشود که چه فرقی دارد که نهال هلو را در چه فصلی از سال در باغات خود بکاریم و یا این که برای تشخیص زمان مناسب احداث باغ هلو چه فاکتورهایی را باید در نظر گرفت؟ کارشناسان مجرب پالیز نهال در ادامه مقاله به تمامی سوالات رایج در میان باغداران پاسخ دادهاند.
همه چیز درباره درخت هلو
هلو از جمله پرطرفدارترین میوههای تابستانه است که به سبب طعم و عطر بی نظیر و خواص بسیار آن هر ساله مشتریان بسیاری انتظار ورود آن به بازارهای داخلی و خارجی را میکشند و البته ناگفته نماند که نهال هلو دارای ارقام بسیار متنوعی است که هر یک برای رشد و باردهی دارای ویژگیها و شرایط منحصر به فردی هستند.
فروش نهال هلو تنها در نهالستانهای معتبر تحت نظارت جهاد کشاورزی میسر خواهد بود؛ چرا که تمامی ارقام نهال هلو موجود در این مراکز در شرایط بسیار ایدهآلی رشد یافتهاند و شما میتوانید با خیالی آسوده باکیفیتترین ارقام را با مناسبترین قیمت نهال هلو تهیه نموده و جهت احداث باغ اقدام نمایید.
برای دانستن همه چیز درباره درخت هلو در ادامه با ما باشید؛ درخت هلو را در شمار درختچههایی با ارتفاع متوسط اما دارای تاج پهن و گستردهای دانستهاند که دارای برگهای کشیده و نسبتا باریکی هستند که قابلیت خزان پذیری نیز دارند و بهترین روشتکثیر آنها نیز، استفاده از روشهای نوینی همچون پیوند زدن بر پایههای مقاوم و استفاده از روش تکثیر بذر است. در خصوص کاشت نهال هلو و شرایط مناسب برای کاشت آن نیز میتوان گفت که نهال هلو سالم را در خاکهای لومی نسبتا اسیدی با عمق متناسب با طول ریشه بکارید و البته با توجه به گرمسیری یا سردسیری بودن نهال آن را در زمان مناسبی در خاک قرار دهید.
بهترین زمان کاشت درخت هلو چه فصلی از سال است؟
با توجه به این که نهال هلو رشد بسیار سریعی دارند و در بدبینانهترین شرایط پس از گذشت ۴ الی ۵ سال شروع به باردهی میکند، میتوان این رقم نهال میوه را در شمار ارقام نهال میوه زودبازده جای داد که البته باز هم نمیتوان زمان دقیقی را مشخص کرد؛ چرا که بسته به نوع نژاد نهال و مکان و زمانی که در آن اقدام به احداث باغ هلو مینمایید، متغییر است. بهترین زمان کاشت نهال هلو را با توجه به دو فاکتور مهم مشخص میکنند که عبارتند از:
۱. نوع نژاد نهال (گرمسیری یا سردسیری بودن)
۲. اقلیم آب و هوایی و شرایط منطقه
توجه کافی به دو مورد گفته شده را میتوان از جمله رکنهای موفقیت در امر احداث باغ هلو و دستیابی به محصول باکیفیت و بازار پسند دانست؛ چرا که زمان آغاز گلدهی ارقام مختلف نهال هلو متفاوت خواهد بود و در صورتی که گونه زودگل باشد بایستی آن را در نواحی با اقلیم آب و هوایی معتدل با زمستانهای خنک و ملایم کاشت و همچنین در صورت دیرگل بودن بایستی نهال هلو را به کاشت در نواحی سردسیری و کوهستانی با زمستانهای سخت و یخبندان اختصاص داد تا در موعد مناسب بازدهی مطلوبی نیز داشته باشد.
نحوه کاشت دانه هلو به چه صورت است؟
از جمله روشهای رایج تکثیر نهال هلو در برخی نهالستانها و یا حتی در باغچههای منازل و گلدانهای بزرگ، تکثیر نهال هلو از طریق کاشت بذر یا همان هسته هلو است که در ادامه مقاله به تفصیل با نحوه کاشت دانه هلو آشنا خواهیم شد.
برای تکثیر نهال هلو با این روش بایستی از بذر یک درخت مرغوب و سالم استفاده کنید تا نهال هلو مقاوم و سازگاری با محصولات باکیفیت داشته باشید؛ در ابتدا بایستی با احتیاط هسته هلو را شکسته و آن را در ظرف آبی قرار دهید تا خیس بخورد و سپس درون خاک در ظرفی در بسته و هواگیری شده قرار دهید و داخل یخچال گذاشته تا نیاز سرمایی جوانه برطرف شود و پس از دوهفته جوانه بزند. حال که هستههای هلو جوانه زدهاند میتوانید آنها را درون خاک گلدان و یا در باغچه بکارید تا در فصل بهار سبز شوند.
کدام روش کاشت نهال هلو صرفه اقتصادی بیشتری دارد؟
بیشتر نهالکارانی که قصد تولید و فروش نهال هلو را به صورت عمده دارند، همواره به دنبال این هستند که از کدام روش برای تکثیر و کاشت نهال استفاده کنند تا ارقام نهال هلو باکیفیتتر با توجیه اقتصادی بالاتری داشته باشند؟ کارشناسان کشاورزی توصیه میکنند که همواره از روشهای نوین کشاورزی همچون روش تکثیر با روش پیوند زدن استفاده کنید تا در مدت زمانی کوتاهی، ارقام نهال مرغوب با بیشترین بازدهی را داشته باشید.
پس از یافتن منطقهای مناسب با خاک سازگار برای کاشت نهال هلو، بهتر است از نوینترین شیوه برای روش کاشت نهال هلو استفاده کنید و درختان را با فاصلهای مناسب از یکدیگر با روشی مربعی در ردیفهای منظم بکارید.
نکات اساسی کاشت هلو در گلدان
پس از پرورش بذر جوانه زده داخل گلدان، بایستی با نهایت احتیاط و رعایت نکات لازم و توصیه شده اقدام به کاشت هلو در گلدان و یا در خاک باغچه و باغات نمود؛ حال ممکن است این سوال برایتان ایجاد شود که چه نکاتی را بهتر است رعایت کنیم؟
● محیط مناسبی را که دارای خاکی با بافت سازگار و ph مناسب است انتخاب نموده و زهکشی کنید تا نرم و مخلوط شود.
● خاک را تا عمق حداکثر ۵۰ متری سطح زمین حفر کنید و پیش از آن علفهای هرز اطراف را هرس نمایید و ریشه را با رعایت جانب احتیاط داخل گودال قرار داده.
● در مرحلهی بعدی نیز به خاک کود و مواد معدنی لازم بیافزایید و در نهایت نیز پس پرکردن گودال با خاک آن را به خوبی آبیاری نمایید.
● پس از ظهور اولین جوانه از خاک بهتر است از نهال به خوبی نگهداری نموده و علاوه بر سمپاشی آن را نیز هرس نمایید تا در سالهای بعد باردهی مطلوبی داشته باشد.
کلامآخر
در تمامی قسمتهای مقاله اطلاعات مفیدی در رابطه با نحوه کاشت نهال هلو و همچنین بهترین زمان کاشت نهال و احداث باغ کسب کردیم و دانستیم که نمیتوان زمان دقیقی را برای کاشت نهال هلو تعیین کرد و بسته به زودگل یا دیرگل بودن نهال هلو بهتر است گونه را در فصل پاییز یا ابتدای بهار پس از اتمام دوره سرمای زمستانه به خاک باغ انتقال داد.
نهالستان پالیز نهال یکی از برترین نهالستانهای مورد تایید جهاد کشاورزی است که تلاش خود را در راستای تولید و فروش نهال هلو باکیفیت و ارائه قیمت نهال هلو با نرخ مصوب نموده است و پس از اتمام فرآیند خرید شما در راستای ارزش گذاری به مشتریان خود مشاوره رایگان احداث باغ ارائه میدهد تا برای گام نهادن در راه باغدارای نوین در مسیر درست گام بردارند و ضمن پیش خرید نهال هلو میتوانید در اسرع وقت آن را تحویل گرفته و در موعد مناسب شروع به کاشت نمایید.
تماس با پالیز نهال:
09144501003
09144501009